• TELEFON: 06-1-309-0920
  • NYITVA TARTÁS: H-P: 8:00-18:00, SZ: 9:00-13:00 (szerviz zárva)

triplex-rent

Hírek

Már itthon is kapható a C5 Aircross

Kategóriarobbantó családi csodával ünnepli századik szülinapját a Citroën.

A bohém francia márka új jelentést ad a kompakt crossover kifejezésnek. 23 centis hasmagasságú, tologatható-dönthető hátsó ülésű, innovatív rugózású családi utazóautót készítettek.

Az egyterű, az MPV: a Xsara Picasso óta ebben a műfajban verhetetlen volt a márka. Aztán jött a SUV-láz, és az emberek nem akartak többé kényelmes, tágas, világos belterű családi utazódobozokat. Terepjárókat akartak. De persze hiányzott nekik a tér, a fény, a variálhatóság. Ezt próbálja most visszaadni nekik, nekünk a Citroën, de úgy, hogy azért a visszakapott kecske mellett a káposzta, a rossz úton, enyhe terepen is megmaradó használhatóság is megmaradjon.
A C5 Aircross egy ötszemélyes kompakt crossover, olyan autók vetélytársa, mint a Mazda CX-5, a Ford Kuga, vagy (és ebben nincs semmi blaszfémia, ha a csúcsfelszereltségben tapasztalható minőségérzetet, komfortot, látványt nézzük) a Mercedes GLC, a BMW X3 vagy a Lexus NX. A C5 Aircross a prémium kompakt SUV-kkel összemérve sem marad alul, egy dolgot kivéve: ez a kocsi nem rendelhető összkerékhajtással. Egyelőre.
A C5 Aircross nem csak egy új modell a márka történetében. Ez az az autó, amellyel a Citroën megünnepli századik születésnapját! Bizony, 1918-ban készült el az első Citroën modell, egy tíz lóerős, kurblis indítású autó, amely azért már megelőlegezte a márka kényelemre kihegyezett hírnevét: dönthető üléstámlákkal (!) és tologatható ülésekkel (!!!) készült.
A Citroën az idei évben számos rendezvénnyel emlékezik meg a centenáriumról, de nem kell ahhoz a júniusra tervezett, 1000 veterán Citrommal végrehajtandó kirajzásra elmenni, hogy részünk lehessen az ünnepben.

A cikk tovább folytatódik a vezess.hu oldalon: https://www.vezess.hu/magazin/2019/02/13/kategoriarobbanto-csaladi-csodaval-unnepli-szazadik-szulinapjat-a-citroen-itt-a-c5-aircross/

Friss hírek

Kapcsolat

Citroën Őrmező
Cím:
1112 Budapest, Vizsla utca 2-4.

Telefon:
06-1-309-0920

Fax:
06-1-309-0939

Facebook

Google Plus

Járműveink

Új, készleten lévő és használt járműveink megtalálhatóak a hasznaltautok.hu oldalon.

hasznaltautok.hu

Autó-Triplex Kft.

Cégünk a CarNet Csoport tagja.

carnet-group        

Minden jog fenntartva! © 2011 - 2019 Autó Triplex Kft. - Citroën Őrmező Készítette: Kovács Gergely